CMS sustavi

Content Mangement System ili sustavi za upravljanje sadržajem

Sigurno znate za Wordpress, jedan od najpoznatijih besplatnih CMS sustava na današnjem tržištu. Osnovno što on omogućuje je samostalno mijenjanje, dodavanje i brisanje sadržaja sa stranica.

Sadržaj u ovom smislu uključuje i samu strukturu stranica, kategorija, menija, linkova te također i slike, datoteke i videa. To omogućuje veliku fleksibilnost i slobodu kod korištenja.

Wordpress je u početku zamišljen kao sustav za pojedince koji žele postaviti jednostavan blog, a izrastao je u prilično kompleksnu platformu koja može ostvariti sve od jednostavne stranice do punokrvnog webshopa sa naplatom karticama i upravljanjem korisnicima. Ta fleksibilnost je moguća zbog ogromne zajednice programera koji razvijaju teme i dodatke za Worpress koji daju upravo te dodatne mogućnosti osnovnom sustavu, ali i mnoge druge.

Ono što mi primarno nudimo je kvalitetno postavljanje postojećeg Wordpress sustava sa inicijalnim definiranjem strukture i instalacijom dodataka potrebnih vašoj očekivanoj namjeni. U dogovoru je moguća i izrada zasebnog CMS sustava. Ali takvo nešto uključuje puno radnih sati kako bi se dobio pouzdan sustav sa svim potrebnim i očekivanim funkcinalnostima pa spada pod okrilje web aplikacija.

Osim Wordpressa, postoji i mnogo drugih open-source alternativa kao October CMS, Coaster CMS ili Joomla. Ako vam se neki od njih sviđa ili imate specifičnu namjenu na umu, slobodno nam se javite pa vas možemo savjetovati.