Izrada web stranica

Za kvalitetnu izradu web stranica potrebno je imati nekoliko karakteristika na umu


Suvremeni dizajn i raspored


Mobilno prilagođeni prikaz


Kvalitetni vizuali - slike, ikone, videa


Kvalitetan i relevantan sadržaj


Optimizacija za tražilice - SEO


Performanse u radu - brzina, stabilnost

Kod izrade novih web stranica ili redizajna postojećih, traženi rezultat je uvijek proizvod sa suvremenim dizajnom i dobrim izgledom. Iako je dizajn vrlo subjektivan sam po sebi, većina nas će na prvi pogled znati kada je neka stranica napravljena sa smislom i ukusom. Kao i sa fizičkim proizvodima, to je više osjećaj nego svjesno prepoznavanje elemenata koji ga potiču. I za tim osjećajem mi težimo. Vjerujemo da se to može postići velikom pozornošću detaljima i sitnim odlukama.

Već i vrapci na grani znaju i vjerojatno ste puno puta čuli kako je responzivan dizajn bitan i kako stranice moraju biti prilagođene za prikaz na tabletima i mobitelima. Ako se pitate zašto, razlog je jednostavan: u prvom kvartalu 2017. godine, broj korisnika koji preko mobitela pristupa internetu je prvi puta prešao 50% a takav trend se i dalje nastavlja. To znači da ako nemate "mobilno orijentiranu" stranicu, gubite svakog drugog potencijalnog klijenta ili kupca.
Iako većina prometa dolazi sa mobitela, to nije razlog za zanemarivanje kvalitetnih slika i videa. Mobilna tehnologija vrlo brzo napreduje i sada već puno mobitela ima razlučivost ekrana usporedivu monitorima na računalu. To znači da malene slike izgledaju zrnato i narušavaju opći izgled stranice. Tu ne možemo sami činiti čuda i vrlo je bitna suradnja s naručiteljem stranica kako bi se dobili kvalitetni materijali koje optimiziramo za brzinu i ukomponiramo u dizajn.
Relevantan sadržaj je ono što će nekome tko traži informaciju zaista biti korisno. Prazne fraze i izrazi nemaju benefita na stranici i neće donijeti dodatan promet. Sadržaj ide ruku pod ruku sa SEO optimizacijom i pomaže donijeti promet vašem web-u.
SEO (Search Engine Optimization) koji mi radimo se odnosi na tzv. on-site SEO, tj. one stvari koje se mogu podesiti i postaviti u kodu stranice kako bi tražilice što lakše i točnije indeksirale vaše stranice. Npr. postavljanje "HTML meta atributa" govori tražilicama što prikazati kada žele staviti neku stranicu u rezultate pretrage.
Performanse često ovise o kompleksnosti stranica i korištenom sustavu, ako je neki u pozadini. Jednostavne, fiksne stranice koje se oslanjanju samo na HTML i CSS su često najbrže i rade vrlo fluidno, ali zato se ne mogu mijenjati bez izmjena u samom kodu.

Mi ćemo brinuti o većini ovih stavki, ali eto morali smo i sami sebe poslušati i napraviti "Kvalitetan i relevantan sadržaj". Nadamo se da ste našli i koju korisnu informaciju ovdje. Za sve ostalo stojimo na raspolaganju.

Ne možemo i ne trudimo se tvrditi da smo najbolji, najbrži ili najiskusniji, ali zato smo mladi, uporni i posvećeni svakom projektu kojeg dobijemo. Nismo sretni sve dok u našim očima vaše stranice nisu "Pixel Perfect", tek tada ih dobijete na uvid i one kreću u rad.