Programiranje web aplikacija

Web aplikacije su računalni programi sačinjeni od klijentskog i serverskog dijela, a gdje klijentski radi u internet pregledniku. Možda zvuči poznato jer CSM sustavi rade upravo tako, ali CMS je samo jedan primjer web aplikacije, dok one općenito mogu imati puno šire primjene.

Web aplikacija može biti vrlo jednostavna, od obične kontakt forme ili ankete, do cijelih ERP sustava (Enterprise Resource Planning) koji borave u Cloud-u (krovni izraz za web servere kojima se može pristupiti sa bilo kojeg računala koje ima pristup internetu)

Svaki servis i webshop na koji se možete pretplatiti preko interneta je web aplikacija. Netflix, Ebay, Gmail, Google Drive, Facebook, Instagram, Pinterest, Njuškalo i drugi. Vama možda ne treba nešto toliko opsežno, niti vam se isplati to raditi iz nule uz postojeća rješenja, ali u nekim slučajevima ono postojeće ne nudi sve što vam treba, ili pak nudi previše pa je skupo samo za jedan dio usluge koji ćete koristiti.

Neki od uobičajenih primjena su CRM sustavi (Customer Relationship Management), koji služe za upravljanje kupcima i klijentima, posebno ako nudite neke vrste pretplata i treba automatizirati naplatu, podsjetnike ili praćenje kontakata od stotina i tisuća ljudi.

Ovakvi sustavi se rade po narudžbi i moraju se detaljno isplanirati, naročito ako se radi o kompleksnom rješenju, za koje u pravilu treba dugoročno planirati. Vrijeme izrade može biti bilo gdje između par tjedana do više od godinu dana, ovisno o tome što se radi.

Javite nam se ako imate potrebu za nekim malim alatom koji će vam olakšati administraciju, izračun ili posao, ili pak za većim sustavom kojim ćete pratiti svoje poslovanje i statistiku. Uvijek smo spremni napraviti nešto novo i nešto što će vam zaista biti od koristi.